"En specialist skulle inte hitta något dom inte hittat"

Igår ekade det tomt på bloggen men nu är vi på det igen! Vi har åter igen fått en historia inskickad och tänkte därför dela med oss av den på bloggen. Personen som historian handlar om har valt att vara anonym och självklart respekterar vi det.
Ifall ni vill ni skicka in en historia till oss om hur ni blivit dåligt behandlade av vården så skickar ni den till [email protected].
 
(Bilden har inte något med historian att göra)

Jag gick till vårdcentralen efter att ha haft hosta med andnöd i 3 veckor med feber. Dom sa då att det skulle gå över, vilket jag kunde förstå. Efter 7 veckor åkte vi till helgmottagningen på akuten då läget hade förvärrats drastiskt. Dom gjorde som på vårdcentralen och tog blodprov, mätte feber och sa att man kunde ha hosta/andnöd så länge. Efter mycket tjat fick jag en hostmedicin utskriven som sedan inte hjälpte. Efter 9 veckor gick vi tillbaka till vårdcentralen och fick träffa en läkare. De tog blodprov och mätte min syreupptagning och feber och skickade hem mig trots att jag sa att det var något fel. Jag bad om en remiss till en specialist men blev nekad. "En specialist skulle inte hitta något dom inte hittat", detta är ett ordagrant citat. Någon dag senare träffade jag en specialist som jag fick en akut tid av efter att mamma ringt runt som en galning. Det visade sig att jag hade akut bronkit och fick astmamedicin utskriven direkt. Och där hade jag gått med anfall av andnöd 3 gånger om dagen i 9 veckor...
Allmänt | |
Upp