Introducering av vårt projekt

Hjärtligt välkomna till vår politiskt obereoende blogg!
 
Vi är tre stycken gymnasieelver som går vårt andra år på St Petri skola i Malmö. Vi fick uppdraget att fördjupa oss inom något som vi finner orättvist och som vi vill förändra, valet blev enkelt. Denna blogg är en del av det projekt där vi vill uppmärksamma och föra problemen med orättvisorna inom vården till ytan. Brist På Vårds mål är att fler ska förena sig i kampen emot orättvisorna och upplysa detta samhällsproblem som det är.
 
Här kommer vi dagligen publicera statistik, undersökningar och historier om personer som varit med om särbehandling eller helt enkelt brister inom vården. Ett felsteg kan förändra någons liv radikalt. Dessa historier är både personliga men kommer även från utomstånde. Vi tar öppet emot egna historier om du eller någon i din närhet vill dela med sig av egna erfarenheter.
Ni når oss på vår mail [email protected]
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Hejsan. Jag känner inte er men har en av er på facebook, Kelly skulle jag anta? Jag tycker att ni gör ett underbart arbete på Petri att nolltolerera rasism! Dock tycker jag att det blev lite fel här, då den mesta vården räddar MÅNGA liv och många är väldigt tacksamma för den hjälpen dem får. Såklart blir det fel, precis som det blir i alla yrken, men jag tycker inte man ska smutskasta dem...

Svar: Hej! Det vi gör är att ta upp dessa brister till ytan. Vi smutskastar inte vården genom att göra detta. Du har kanske själv inte varit med om något liknande, men för många är detta en ständig kamp vardagligen. Vissa grupper, som exempelvis den äldre, har inte den vård idag som vi som en välfärdsstat kan förse dem med (du har säkerligen hört om flera sådana historier).
Vi håller självklart med dig om det du säger, men här får man göra skillnad på att vården har brister och att uttala sig för att vården är en brist.

Hoppas att detta hjälpte dig att förstå vårt projekt lite bättre.

P.S! Lång väntetid räknas också som brister inom vården. Här har du säkerligen även hört om felsteg.

Hälsningar Brist På Vård
bristpavard.blogg.se

Upp